Air Bucharest

Air Bucharest este un transportator roman, parte a unui grup turcesc de furnizori de servicii de turism. Are in flota un singur avion de tip Boeing 737-300, care poate transporta pana la 148 de pasageri.

AirBucharest ofera doar zboruri charter, de regula ca parte a unor pachete de vacanta oferite de agentii de turism, cu plecare din Bucuresti catre Grecia, Turcia, Tunisia si Egipt. Uneori, plecarea are loc si din alte orase din Romania.

In ciuda unor zvonuri din domeniu, lansate de unele agentii de turism, pasagerii au aceleasi drepturi in cazul unui zbor charter ca si in cazul unui zbor de linie. Prin urmare, atunci cand un zbor charter, operat de Air Bucharest sau alt transportator, este anulat sau a intarziat cu mai mult de 3 ore la destinatie, aveti dreptul la o compensatie de cel putin 250€. Avand in vedere ca, de cele mai multe ori, aceste zboruri sunt vandute ca parte dintr-un pachet de vacanta, in cazul in care anularea sau intarzierea provoaca si alte pierderi, cum ar fi scurtarea sejurului, transportatorul este raspunzator si pentru aceste pierderi. Asadar, daca zborul tau charter a fost anulat sau ai ajuns la destinatie cu o intarziere mai mare de 3 ore, contacteaza-ne pentru a afla daca poti solicita o despagubire.

Verifica-ti zborul acum!

Un aspect care influenteaza despagubirile in cazul unui zbor charter este acela ca transportatorul nu emite intotdeauna un bilet de calatorie conform legislatiei privind protectia consumatorului, in sensul ca ora programata de sosire nu este inscrisa pe rezervare sau voucher. Prin urmare, va recomandam ca, de fiecare data cand urmeaza sa calatoriti cu un zbor charter, sa solicitati agentiei sau chiar transportatorului comunicarea in scris a itinerariului, care sa contina data si ora sosirii. In cazul in care va este refuzat acest lucru, contactati de indata Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului.

 

foto: cumajungistewardesa.ro

din 6 pareri