Cum obtii compensatii sau despagubiri pentru un zbor anulat/intarziat

Daca zborul tau a fost anulat si ai fost anuntat cu mai putin de 14 zile inainte de data plecarii sau ai ajuns la destinatie cu o intarziere de 3 ore sau mai mare, e posibil sa ai dreptul la o despagubire in bani de pana la 600€. Poti afla aici care sunt drepturile tale.

Pentru ca procesul despagubirii sa se desfasoare cat mai bine, e indicat sa urmezi cativa pasi:

  1. Pastreaza cartile de imbarcare (sau rezervarea, in cazul unui zbor anulat) la indemana.
  2. Incearca sa retii cat mai multe amanunte cu privire la imprejurari (anunturi ale angajatilor companiei aeriene, daca alte zboruri au sosit la timp, numele persoanelor cu care ai intrat in contact, etc.).
  3. Contacteaza intarziere.ro cat mai repede, fie dupa ce ai fost anuntat despre anulare, fie cand ai sosit cu intarziere la destinatia finala.
  4. Trimite documentele solicitate, impreuna cu formularele speciale semnate si asteapta instructiunile.
  5. Daca totul este in regula, poti primi despagubirile in pana la 8-10 saptamani, direct in contul bancar, fara alte eforturi.
  6. In situatia in care fie cazul este mai complicat (anularea sau intarzierea a provocat si alte pagube sau pierderi), fie transportatorul a refuzat despagubirea, vei fi contactat cu privire la mai multe optiuni pentru a da in judecata transportatorul, cu ajutorul intarziere.ro
Verifica-ti zborul acum!

din 4 pareri