Compensatii pentru zboruri intarziate sau anulate

Conform Regulamentului CE 261/2004, atunci cand zborul tau este anulat, intarziat sau ti se refuza imbarcarea, ai dreptul la o despagubire de pana la 600€ (in functie de distanta zborului), daca aeroportul de plecare/destinatie se afla pe teritoriul Uniunii Europene sau daca transportatorul este inregistrat intr-o tara membra a Uniunii Europene. De cele mai multe ori, pasagerii fie nu isi cunosc drepturile, fie nu au suficiente cunostinte sau timp la dispozitie pentru a intocmi documentatia pentru aceste despagubiri. Poti afla mai multe despre drepturile tale din sectiunea Drepturile pasagerilor sau Intrebari frecvente.

Daca zborul tau este eligibil pentru a primi o compensatie financiara din partea transportatorului, noi te putem ajuta pentru a recupera acea suma de bani de la transportator:

  1. Analizam profesionist si gratuit zborul tau. Spre deosebire de alte site-uri, care analizeaza doar mecanic informatiile introduse in formularul de contact (verifica doar daca zborul a avut intarziere, de exemplu), noi facem o analiza complexa, care include mai multi factori, cum ar fi conditiile meteorologice sau eventualele greve ale personalului aeroportuar.
  2. Iti comunicam rezultatul analizei. Daca zborul tau este eligibil pentru o compensatie financiara de la transportator, iti inaintam propunerile noastre adaptate la situatia si transportatorul in cauza. Daca nu doresti sa dai curs ofertei noastre, analiza ramane gratuita.
  3. Semnezi contractul cu noi si il trimiti impreuna cu documentele solicitate. Nu iti cerem sa semnezi niciun document inainte de a avea ocazia sa il citesti si, daca este cazul, sa ceri lamuriri.
  4. Contactam transportatorul pentru a ne asigura ca va plati compensatiile si despagubirile prevazute de lege. Acest stadiu dureaza in functie de disponibilitatea transportatorului de a solutiona amiabil diferendul si efectua plata. In unele cazuri, e posibil sa revenim pentru mai multe informatii sau documente.
  5. Transportatorul plateste si iti trimitem compensatia, din care am dedus onorariul, impreuna cu factura fiscala aferenta.
Verifica acum daca poti primi o despagubire pentru zborul tau!