Wizz Air

Wizz Air este o companie aeriana low-cost, înființată în anult 2003 în Ungaria. Încă din 2011, Wizz Air a fost liderul de piață în România, conform numărului de pasageri. În 2017, a transportat aproape 7 milioane de pasageri din și spre România.

Fiind o companie low-cost, nu oferă decât zboruri point-to-point, nu și în conexiune. Compensează acest lucru prin faptul că oferă o varietate foarte mare de zboruri. De multe ori, însă, se întâmplă ca WizzAir să anunțe deschiderea unor noi rute, dar să anuleze ulterior zborurile, din lipsă de pasageri. Dacă anularea este anunțată pasagerilor cu mai mult de 14 zile înainte de data programată pentru plecare, transportatorul nu datorează compensații.

Însă, dacă WizzAir vă anulează zborul și vă anunță cu mai puțin de 14 zile înainte de data programată pentru plecare, potrivit Regulamentului CE 261/2004, este posibil să fie obligați să vă achite și o despăgubire de minim 250€, în funcție de opțiunea oferită pentru redirecționare.

Afla aici mai multe despre drepturile tale ca pasager.

Mai mulți pasageri ne-au indicat faptul că, în cazul anulărilor sau întârzierilor prelungite, reprezentanții din aeroport ai Wizz Air au omis să le pună la dispoziție cazare și masa până la plecarea zborului alternativ. Este și situația unui pasager reprezentat de către noi și care a primit, în plus față de compensația de 400€, o compensație suplimentară de 7000 de lei, pentru că WizzAir nu i-a oferit cazare în urma anulării unui zbor cu plecare din Londra. Astfel de situații au fost relatate în mod frecvent în presă.

În noiembrie 2018, Wizz Air a introdus o nouă politică de bagaje, prin care prețul mediu al unui bilet de avion a crescut. Măsura a fost aspru criticată la acea vreme de Asociația pentru Protecția Drepturilor Pasagerilor din România.

Dacă ați avut un zbor cu Wizz Air, iar acesta a fost anulat, ați ajuns la destinație cu o întârziere mai mare de 3 ore sau vi s-a refuzat îmbarcarea, ne puteți contacta completând formularul de compensatie, iar colegii vor verifica dacă puteți primi o despăgubire pentru neplăcerile provocate.

Verifica-ti zborul acum!

(sursa foto: wikipedia.org)