Termeni si conditii

Folosirea acestui website, a informatiilor, ofertelor si serviciilor incluse in el, se face in conformitate cu urmatoarele:

 1. Intarziere.ro este un serviciu oferit de Euroclaim Network SRL (cod unic de inregistrare 28607666), persoana juridica romana, infiintata in 2011 si se adreseaza pasagerilor, persoane fizice, care au avut bilete achizitionate pentru zboruri care au fost anulate sau intarziate, ori carora li s-a refuzat imbarcarea, astfel cum acesti termeni sunt definiti de Regulamentul 261/2004 (in continuare, Regulamentul), in vederea valorificarii unui drept de creanta asupra transportatorului aerian, in considerarea aceluiasi regulament, denumite in continuare “pasager”.
 2. Informatiile oferite pe website au caracter informativ si nu creaza o obligatie din partea noastra sau a vizitatorului si au ca scop ajutarea pasagerului in a-si analiza situatia zborului.
 3. Persoanele care considera ca sunt indreptatite la compensatie, conform Regulamentului , pot contacta intarziere.ro , care doar va analiza situatia expusa de pasager si va oferi un raspuns vizavi de concordanta intre situatia expusa de pasager, situatia reala si cazurile in care se datoreaza compensatia prevazuta de Regulament. Acest raspuns este pur informativ, nu are valoarea unei consultatii juridice si nu creaza nicio obligatie fata de pasager, proprietarul websiteului sau terte persoane.
 4. In momentul completarii formularului de contact, pasagerul certifica informatiile oferite, in special faptul ca a detinut un bilet pentru zborul indicat.
 5. Raspunsul oferit la pct. 3 este rezultat in urma depunerii tuturor diligentelor de catre noi, dar nu poate garanta rezultatul concret al unor eventuale negocieri sau litigiu pasager-transportator.
 6. Ne rezervam dreptul de a nu da curs unei solicitari ca cele de la pct. 3.
 7. In situatia in care pasagerul doreste recuperarea eventualei despagubiri de la transportator prin intermediul intarziere.ro, acesta intelege ca urmeaza a apela la seriviciile unei forme de exercitare a profesiei de avocat sau a unei agentii de colectare, care va depune toate diligentele in incasarea despagubirii, in numele pasagerului, prin toate mijloacele. Ulterior incasarii sumei, aceasta va remite pasagerului.
 8. In situatia in care pasagerul, dupa primirea unui raspuns asa cum este el descris la pct. 3, nu doreste sa apeleze la serviciile oferite, acesta nu datoreaza nicio compensatie.
 9. Modalitatile prin care se urmareste recuperarea despagubirii datorate pot fi: contactarea companiei aeriene, formularea unei somatii de plata, incercarea de solutionare amiabila a litigiului prin mediere, actionarea in judecata a companiei aeriene.
 10. Detaliile concrete (dreptul de reprezentare, de a contacta compania aeriana, de a actiona in judecata compania aeriana, etc.) vor fi aduse la cunostinta pasagerului odata cu contractul de asistenta juridica/mandat.
 11. Completarea formularului tipizat primit prin e-mail ulterior analizarii situatiei pasagerului si trimiterea acestuia inapoi semnat nu este de natura de a naste drepturi si obligatii decat daca are loc in 15 zile de la data primirii prin e-mail a ofertei de a contracta.
 12. Odata incheiat contractul de asistenta juridica sau de mandat, relatia cu pasagerul este guvernata de principiile Legii 51/1995 si/sau ale Art. 2009 si urmatoarele din Codul Civil, referitoare la mandat, dupa caz.
 13. Intarziere.ro si colaboratorii sai nu folosesc datele personale ale vizitatorilor decat in scopul in care acestea au fost oferite.